S glavom ispod vode

Možemo li zaroniti u potok i sresti koga? Možemo li išta vidjeti? Možemo li koga prepoznati? Koga ćemo sresti ako je voda kristalno bistra? Što ako voda nije ni za prst umočiti? Odgovore na ova i brojna druga pitanja o stvorenjima koja migolje, pužu, stružu, hodaju po vodi, balansiraju u struji vode ili kopaju po mulju, možete dobiti na radionici koja izaziva znatiželju i kod velikih i malih.

Mogu li nam dati odgovor je li voda čista ili nije? Je li gužva znak za uzbunu? Otkrijte pozitivce! Tko će nam upaliti sirenu za uzbunu? Što ako gužve nema? Dođite i uvjerite se što je sve moguće ako znamo gledati na pravom mjestu, u pravo vrijeme i ako imamo pomagala koja će nam otkriti nevjerojatnu gužvu u potocima koji nas okružuju.

Zabavite se uz spajanje modela, AQUAZOO bljeskalice i memorijske kartice, sortiranje, determiniranje, kalkuliranje i ocjenjivanje. Čizme, mrežice, kadice, pincete, povećala, lupe i BINGO. Bez maske i ronjenja imat ćemo odgovor na sva pitanja bez panike i tonjenja.

Voditeljica radionice: Prof. dr. sc. Sanja Gottstein, zaljubljenica u sve malo što mrducka ispod površine vode koja svjetlucka. Račići su joj mezimci, a slapoljubi krivci za njenu zaljubljenost u vodu i prirodu. Iako se spušta i u opasne dubine špilja i jama, ostala je vjerna izvorima i potocima i u tome nije sama. Zavirite s njom u te dubine i otkrijte čaroliju dragocjene vodene tekovine.