Povijesni vrtlog

Dobrodošli u „Povijesni vrtlog“ – jedinstvenu escape room avanturu u kojoj ćete se suočiti s misterijem zle znanstvenice Štefice. Ona je konstruirala smrtonosni virus koji prijeti čovječanstvu, a jedini način da ga se zaustavi je istraživanjem lokalne povijesti kroz ovu nevjerojatnu igru.

Ova uzbudljiva pustolovina vodi vas kroz „Povijesni vrtlog“, u kojem ćete otkrivati ključne tragove proučavajući povijest općine Klinča Sela. Kroz istraživanje starih priča i ostataka prošlosti morat ćete otkriti tragove koji vode prema rješenju. Neki od zadataka uključuju i pronalazak tajnih lokacija. Budite spremni koristiti svoje istraživačke i orijentacijske vještine kako biste se kretali kroz prostor i rješavali zagonetke.
Da biste spriječili Šteficu u ostvarenju njene gnjusne nakane, morat ćete se služiti suvremenom digitalnom tehnologijom (mobitelom ili tabletom). „Povijesni vrtlog“ će vam pružiti nezaboravno iskustvo koje kombinira istraživanje s logičkim razmišljanjem.
Vrijeme je ključ, a avantura vas čeka – hoćete li uspjeti dešifrirati Štefičine tajne i spriječiti prijetnju? „Povijesni vrtlog“ je vaša prilika da istražite prošlost i spriječite katastrofu.

Voditeljica radionice: Nikolina Golub, mag. educ. his. učiteljica povijesti u Osnovnoj školi Klinča Sela. U školskoj godini 2021./22. nagrađena je od strane resornog Ministarstva kao jedna od 513 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika. Suautorica je knjige Kljuka – 400 godina te autorica interaktivnih informativnih ploča postavljenih na području nekadašnjeg zavoda za nezbrinutu djecu grada Zagreba Amruševo. Redoviti je autor na portalu Povcast u vlasništvu filozofskog fakulteta u Zagrebu koji se bavi popularizacijom domaće i strane humanistike. Voditeljica je brojnih manifestacija, radionica i projekata u školi u kojoj radi, brojnim lokalnim udrugama i društvima te je u dosadašnjem radu uspješno surađivala s udrugom Eduka.